Vrijheidsmaaltijd 4 mei Stedelijk Museum groot succes

Op vrijdag 4 mei organiseerde Blendin, het Stedelijk Museum, en kunstenaarsduo InDebt een vrijheidsmaaltijd in het Stedelijk Museum te Amsterdam ter ere van 4 mei. Een avond gevuld met inspirerende sprekers die uiteenzette wat vrijheid voor hen betekent en wat hun perspectief is op een gemêleerde samenleving.

Er werd gesproken door onder andere Margriet Schavemaker (manager educatie, interpratie en publicatie van het Stedelijk), schrijver en columnist Arnon Grunberg, Gunifort Uwambaga (mede eigenaar Mendo Publishing), chefkok Jay Asad en oprichter van Blendin Culture: Maurits Peeters. Hun verschillende perspectieven bracht gesprekken tussen de gasten op gang en maakte dat nieuwkomers en locals van gedachte wisselde over hun kijk hierop. Het doel van de avond was: het samenbrengen van nieuwkomers, gezamenlijk herdenken en het aanjagen van culturele uitwisseling en verrijking. Met trots concluderen we dat dit doel behaald is.

Het project Blendin Culture is op deze officieel gelanceerd en gaat zich de komende tijd richten op het opzetten en runnen van een pilot voor de ‘Blendinpas’. Een pas die nieuwkomers de mogelijkheid biedt gratis cultuur te bezoeken in de eerste vier jaar na het verkrijgen van de verblijfsstatus. Hou onze social media in de gaten om alles op de voet te volgen.

Post a Comment