Blendin meets Tweede Kamerlid Achraf Bouali

De mens wordt rijker van ieder nieuw contact, het delen van idealen, dromen en leefgewoonten. Nieuwe culturen bereiken ons land elke dag, maar we komen er steeds minder mee in contact. Daarom geloof ik dat Blendin een heel belangrijk initiatief is, dat Nederland en de Nederlanders zal verrijken.

Let op: over een paar jaar staat Blendin door het hele land bekend als dé manier om nieuwkomers of locals te ontmoeten. Over een paar jaar blenden oude en nieuwe Nederlanders erop los, vormen Syrisch-Nederlandse voetbalteams en bereiden Hollandse bloemkool met Eritrese kruiden.

Deze overtuiging bracht mij bij Blendin, een week nadat ik mijn baan opzegde bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Sindsdien werk ik twee dagen per week (eigenlijk te weinig!) met hart en ziel voor de stichting, in ruil voor plezier, ervaring en voldoening.

Een paar weken na mijn aantreden bij Blendin was ik toch weer onderweg naar Den Haag om een diplomaat te ontmoeten: Achraf Bouali, inmiddels verkozen in de Tweede Kamer voor D66. Julius en ik oefenden in de auto ons verhaal, we wilden natuurlijk goed voor de dag komen. Door een ongeluk op de snelweg kwamen we zwetend te laat en hadden we een in plaats van drie kwartier om Achraf te overtuigen.

Er was gelukkig weinig tijd nodig: Achraf bleek direct enthousiast. Hij signaleerde ook al langer de afstand tussen bevolkingsgroepen en onderschreef het belang van contact. Achraf stemde in met al onze ideeën voor samenwerking, met als meest concrete voorbeeld de gezamenlijke foto die inmiddels viral gaat op Facebook (lekker liken!).

Blendin heeft de basis gelegd: 400 blends in een half jaar! De komende tijd worden belangrijke stappen gezet: een nieuwe site, een marketingcampagne en grootse evenementen. Keep yourself posted en vooral:

Let’s start (or continue) blending!

Post a Comment