Blendin Culture

Op maandag 30 oktober was Blendin aanwezig bij de voorstelling ‘Mata Hari’, opgevoerd door Het Nationale Ballet. De voorstelling vertelt het meeslepende verhaal van de Friese vrouw Mata Hari die in korte tijd wereldberoemd werd als danseres en menig man om haar vinger wond gedurende haar reizen. Het verhaal werd door middel van dans en onder begeleiding van het orkest vertelt aan een uitverkochte zaal.

Voor aanvang van de voorstelling werden de 25 nieuwkomers die wij mochten verwelkomen rondgeleid door de coulissen en het decor, en werd hen het verhaal van Mata Hari vertelt. In de gesprekken met de nieuwkomers na afloop lieten zij weten enorm enthousiast te zijn en het een bijzondere en mooie voorstelling te hebben gevonden. Sommigen van hen waren nog nooit in een theater geweest, en deelde mee dat dit hun eerste kennismaking was met podiumkunsten. Om die reden is Blendin Culture ontstaan. Om nieuwkomers kennis te laten maken met de Nederlandse Cultuur door hen welkom te heten bij culturele instanties en evenementen en te zorgen dat de drempel daar naar toe zo laag mogelijk is.

We danken Het Nationale Opera en Ballet voor deze geweldige eerste samenwerking en hopen op korte termijn een intensieve samenwerking met hen aan te gaan.

Post a Comment